A joyful day in Kisoro!

Het nieuwe jaar werd feestelijk ingezet door deze 9 trotse studenten en dat willen we graag met jullie delen.

De goede voornemens genomen in 2022, om zich in te zetten en zo de naaicursus met glans te voleindigen hebben ze volbracht. Graag wilden deze jonge dames hun blijdschap delen met het bestuur maar ook met ons want ze zijn op weg en weer een stapje dichter naar een mooie toekomst en daar bent u deel van!

In Masulita werd het nieuwe jaar op een “lekkere” manier ingezet met heerlijke, zelfgemaakte taart.

Kerstconcert in de Philadelphia kerk, ook onze kinderen in Oeganda konden er mee van genieten!

Toen ons de vraag gesteld werd of Koinonia de pauze wilden verzorgen voor het Kerst optreden van Trinity namen we deze kans niet wetende wat te verwachten. De opbrengst ervan mochten we voor het kinderproject in Oeganda gebruiken, dat was meer dan motivatie genoeg!

Er werden aankopen gedaan en vele mensen met een hart voor onze kinderen maakten heerlijk gebak om te verkopen, alles ten voordele van het kinderproject. 

Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar, het was een stroom van zegen over het dorstige land van Oeganda.

Dank aan Philadelphia om deze deur te openen voor ons, Trinity en iedereen die op de één of andere manier bijgedragen heeft aan het succes van deze actie;

Hoever staat het bouwproject ondertussen in Kabale en waarom die lange stilte?

Door de drukte van alle werken gaande hebben we enkele tussen berichten moeten nalaten zo we ons konden focussen op het werk. Daarom nu uiteindelijk toch een verschuldigd klein verslag van een immens groot moment, het huis in Kabale is “waarheid” geworden! Alle dromen, visies, plannen en daaropvolgend werken hebben geleid tot de afwerking vanfase 1 en 2 van het huis in kabale, een belangrijk deel van het nieuwe toevluchtsoord om ‘verloren’ straatkinderen een warme thuis te kunnen geven.

Nog enkele voorgaande foto’s van de verschillende bouwfases na het laatste bericht.

Onze kinderen in Kabale voelen zich al helemaal thuis in het spiksplinternieuwe huis

Wat houden deze fases nu juist in?

De jongens slaapzaal – sanitaire ruimte – keuken en polyvalente ruimte alsook een aparte ruimte met slaapgelegenheid voor bezoekers.  Dit laatste zal vooral gebruikt worden voor leerkrachten met korte opdrachten en voor het herbergen van de bezoekers vanuit de zending als een grote meerwaarde binnen het project aanwezig te kunnen zijn bij elk deel van de dag. Het andere voordeel is dat er geen kosten meer zijn i.v.m. externe betaalde overnachtingen.

De afwerking van deze eerste fases zijn een echt wonder!

Het was geen sinecure de bouw te kunnen verder zetten tot en met de afwerking zoals het er vandaag staat.

Vele obstakels kwamen hinderlijk in de weg te liggen en probeerden het werk te vertragen en zelfs te stoppen. Onverwachtse, maar toch wel noodzakelijke werken met extra kost dienden zich aan en daar bovenop kwamen de hoog oplopende prijsstijgingen van materialen buiten de berekende waar we mee moesten afhandelen. Dat is niet makkelijk en zeker niet wanneer overal rondom de crisis zich aandient als een riem die zichzelf aansnoert.

Zoals in een gezin, wanneer er prioriteiten gesteld moeten worden op financieel gebied hebben we de ‘centjes’ moeten tellen en als zeer goede en nauwgezette beheerders ervan te werk moeten gaan, de grote maar ook de kleintjes waren een deel van de oplossing.

Alle kleintjes die gegeven werden maakten één groot daarom, veronachtzaam of minacht het ‘kleine’ niet en weet dat ook deze medewerken ten goede in elke zaak!

Aan iedereen een ongelofelijke dank, voor het geven van het kleine en het grote, voor het meeleven, mee bidden en mee hopen!

Wij en de kinderen hopen dat uw hart zich sterk verbonden mag voelen met ons project in Oeganda zo u blijvend deel zal zijn van ‘het wonder’ dat zich dagelijks voltrekt aan deze kostbare schatten. Misschien groeit het in uw hart om op een mooie dag de stap richting Oeganda te nemen en hen tijdens één van de  zendingsreizen persoonlijk te komen begroeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top